Trenuri de epoca

Societatea Feroviara de Turism“S.F.T . – C.F.R .” SA va propune trasee turistice pe intreg teritoriul Romaniei, itinerare organizate in centre turistice feroviare. Principalele centre turistice feroviare sunt : Sibiu , Brasov , Targu Mures , Viseu , Suceava , Bucuresti si Oravita . Parcurgand traseele cu trenurile de epoca ale S.F.T . - C.F.R . SA, va invitam sa descoperiti traditii si obiceiuri populare romanesti, dar si sa redescoperiti pasiunea trenurilor de epoca remorcate de locomotive cu abur pe cele mai pitoresti linii de cale ferata din Romania.
Programele turistice oferite de catre S.F.T . – C.F.R . SA sunt disponibile in toate regiunile tarii, oferindu -va itinerare variabile ca durata de la cateva ore, pana la zile sau saptamani.
Traseele din zona Sibiului sunt : Sebes Alba – Sibiu , Sibiu – Copsa Mica, Sibiu – Brasov, Sibiu – Calimanesti . Sibiul reprezinta atat un nod feroviar turistic de mare interes, cat si un oras deosebit de important, datorita muzeelor si celorlalte atractii turistice. Itinerarele turistice feroviare pot fi strabatute in zile consecutive, astfel incat atractiile orasului pot fi savurate la sfarsitul fiecarei zile.
Traseele turistice feroviare din zona Brasovului sunt : Brasov – Rasnov – Zarnesti, Brasov – Predeal. In functie de specificul calatoriei dumneavoastra sensul de circulatie poate fi orientat spre o anumita destinatie. In functie de insorire sau de obiectivele vizitate se pot ajusta timpii de plecare si de circulatie pentru a ajunge la destinatie la ora dorita. Legate de zonele turistice feroviare Sibiu si Brasov, si nu numai, sunt zonele manastirilor fortificate din Transilvania, locuri cu o deosebita importanta in istoria populara romaneasca. Traseele feroviare din zona Targu Mures sunt cele spre Band si, in viitorul apropiat, Targu Mures – Sovata. Aceste trasee sunt pe cale ferata ingusta dar pot fi cuplate cu excursiile cu trenuri de epoca pe cale ferata normala ce se desfasoara in zonele turistice feroviare Sibiu, Brasov, Viseu sau Suceava. In zona Viseului pot fi organizate trenuri turistice de la Dej – Salva spre Vatra Dornei, dar si Salva – Viseu sau Viseu – Borsa. Aici se pot face calatorii feroviare si cu trenuri forestiere pe Valea Vaserului, precum si vizite in centrele culturale maramuresene de pe Valea Viseului, Valea Izei sau la Barsana, precum si la Sighet sau Sapanta, asezari traditionale romanesti in care istoria s-a scris mai mult in lemn decat pe hartie.
Traseele turistice feroviare din zona Suceava sunt: Vatra Dornei – Vama – Moldovita sau Suceava – Putna. In apropierea acestor zone se afla vestitele manastiri si biserici pictate de la Moldovita, Sucevita, Putna, Arbore, Humor, Voronet, Rasca si altele.
In zona Bucurestiului puteti opta pentru trasee feroviare ca Bucuresti – Sinaia , Ploiesti – Maneciu, Bucuresti – Snagov si Bucuresti – Giurgiu.
Mai jos urmeaza descrieri ale unor trasee si imagini din excursii efectuate pe aceste trasee . Faceti click pe numele unui traseu pentru a vedea pagina cu detalii a aces.

 

"Calatorie de placere"

Voi face o calatorie de placere,

Imi voi usura inima.

Voi face o calatorie de placere

Sa-mi reinoiesc vechi amintiri.

 

Mi-am luat bagajul, mi-am luat si biletul,

Am cheltuit fiecare banut pe care mi l-am permis,

Ca un copil nerabdator,

Imi doresc nespus sa aud acel "poftiti in vagoane"

        Frank Sinatra

Locomotive cu Abur

  TARIFUL DE INCHIRIERE AL UNEI LOCOMOTIVE NU CONTINE AUTORIZAREA AFER, TRAGEREA ACESTEIA, E..

Trenul Calugareni

Istoria Trenului Calugareni Societatea Feroviara de Turism “S.F.T. – C.F.R.” SA va propune o garn..

Trenul Moldovita

Istoria Trenului Moldovita Un alt tren din perioada de inceput a Cailor Ferate Romane este garnit..

Trenul Regal

Istoria Trenului Regal Regele Ferdinand I de Romania - Ferdinand I a devenit Reg..